Contact

mail@gemini-theme.com
+ 001 0231 123 32

Follow

Info

All demo content is for sample purposes only, intended to represent a live site. Please use the RocketLauncher to install an equivalent of the demo, all images will be replaced with sample images.

09 Juny 2020

Després del confinament...

Després de tres mesos de confinament, el GRAMP comença poc a recuperar l’activitat presencial al Laboratori d’Arqueologia segons el pla de desescalada de la Universitat de Barcelona. Tanmateix, durant aquests mesos de teletreball, hem pogut preparar un seguit de publicacions que donarem a conèixer ben aviat. Us en deixem un tast a través d’aquest enllaç.

02 Desembre 2019

Inauguració de l’exposició permanent del Museu Arqueològic de l’Esquerda

Aquest diumenge 1 de desembre, a Roda de Ter, el President de la Generalitat ha inaugurat l’exposició permanent del Museu Arqueològic de l’Esquerda, en presència de les autoritats i els responsables de l’equip de recerca de l’Esquerda. Aquesta era una notícia molt esperada després d’un llarg procés per posar en marxa definitivament aquest equipament que des del GRAMP.UB us convidem a visitar. Felicitem també els nostres companys Maria Ocaña i Albert Pratdesaba i la resta de l’equip per la bona feina realitzada al llarg dels darrers mesos. Enhorabona!

21 Novembre 2019

I Simposio Anual de Patrimonio Natural y Cultural ICOMOS España

El I Simposio Anual de Patrimonio Natural y Cultural ICOMOS España se celebra a Madrid entre els dies 21 i 23 de novembre i té com a objectiu oferir un fòrum per a la presentació de les últimes investigacions i desenvolupaments en el camp de la conservació, restauració, documentació, protecció i difusió dels monuments, conjunts i llocs del patrimoni natural i cultural. 

11 Novembre 2019

Participació del GRAMP al VI Congrés d’Arqueologia Medieval

Transcorreguts 20 anys des de la darrera edició del Congrés d’Arqueologia Medieval Espanyola (CAME), la setmana passada es va celebrar al Museu Arqueològic d’Alacant una nova edició d’aquest congrés, amb l’objectiu de fer balanç de l’estat actual de l’Arqueologia Medieval a la Península Ibèrica, incorporant també els treballs arqueològics de Portugal. El GRAMP s’hi ha fet present amb dues comunicacions que han donat a conèixer en aquest entorn científic els treballs realitzats a Revenga i el Priorat de Sant Genís de Rocafort.

03 Febrer 2020

Conferència a la Universitat d’Estrasburg

La setmana passada el GRAMP es va fer present al Seminari “Frontières et itinéraires en Europe du Moyen Âge au XXe siècle” que organitza el Laboratori ARCHE (Art, Civilisation et Histoire de l’Europe). En el marc de col·laboració entre ambdós grups de recerca i a invitació del Dr. Damien Coulon, la nostra companya Esther Travé va impartir la conferència titulada “Micro-histoires archéologiques dans les espaces frontaliers ibériques: exemples pour une analyse intégrée des sources écrites et matérielles médiévales” a la Maison Interuniversitaire des Sciences de l'Homme – Alsace (MISHA).

22 Novembre 2019

CIDICO – Congreso Internacional de Innovación Docente e Investigación en Educación Superior

També aquesta setmana té lloc a Madrid el I Congreso Internacional de Innovación Docente e Investigación en Educación Superior (CIDICO), organitzat per la Universitat d'Almeria i l'Association University of Scientific Formation Psychology and Education Research. Es pretén impulsar una trobada interdisciplinària de professors, on totes les àrees de coneixement de la Universitat es vegin reflectides, i on puguin donar a conèixer els seus treballs referents a la Innovació Docent, metodologies i projectes de recerca.

20 Novembre 2019

Seminari “Los paisajes de la cerámica”

Aquesta setmana s'ha celebrat a Madrid el Seminari “Los paisajes de la cerámica”, organitzat per l'Instituto del Patrimonio Cultural de España. L'objectiu d'aquestes jornades, que tenen lloc entre els dies 19 i 21 de novembre de 2019, és analitzar els espais generats per l'activitat humana relacionada amb la ceràmica, fonamentalment paisatges urbans i periurbans, que constitueixen un valuós testimoni arqueològic de cultures des de la antiguitat fins als nostres dies.

28 Octubre 2019

Participació del GRAMP al Congrés de la Asociación de Humanidades Digitales Hispánicas

La setmana passada va tenir lloc a Toledo el IV Congrés de la Asociación de Humanidades Digitales Hispánicas, organitzat en col•laboració amb la Universitat de Castilla-La Mancha. Els investigadors del GRAMP s’hi van fer presents en dues comunicacions. Vam presentar la base de dades generada per a la gestió dels fons Torralba, actualment en estudi, en la presentació titulada “Explotación de documentación contable para ela estudio de las sociedades mercantiles bajomedievales: Ontología del sistema FENIX y gestión integrada de big data”, a càrrec de la Dra. Esther Travé; i també ...

<<  1 2 3 [45 6 7 8  >>