Contact

mail@gemini-theme.com
+ 001 0231 123 32

Follow

Info

All demo content is for sample purposes only, intended to represent a live site. Please use the RocketLauncher to install an equivalent of the demo, all images will be replaced with sample images.

 • REVENGA

  REVENGA

  Panoràmica general del despoblat de Revenga. Comunero de Revenga (Burgos)
 • CUEVA ANDRÉS

  CUEVA ANDRÉS

  Detall d’una inscultura rupestre a Cueva Andrés, Quintanar de la Sierra (Burgos)
 • CUYACABRAS

  CUYACABRAS

  Vista general del despoblat de Cuyacabras i les tasques de documentació i registre. Quintanar de la Sierra (Burgos)
 • BIZERTA 1613

  BIZERTA 1613

  Planta de Bizerta. 1613. Archivo General de Simancas.
 • MEDITERRÀNIA

  MEDITERRÀNIA

  Galeres a la Mediterrània per a la lluita contra els corsaris d’Alger. Archivo General de Simancas.
 • PRADOS DE BAÑUELOS

  PRADOS DE BAÑUELOS

  Tomba antropomorfa amb capçalera doble excavada a Prados de Bañuelos. Palacios de la Sierra (Burgos).
 • AUSA-GAZTELU

  AUSA-GAZTELU

  Treballs d’excavació al jaciment d’Ausa-Gaztelu. Zaldibia (Gipozkoa)
 • L’ESQUERDA

  L’ESQUERDA

  Vista aèria de la muralla recuperada recentment al poblat medieval de l’Esquerda (Les Masies de Roda, Osona)
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8

Benvinguts al GRAMP-UB

El Grup de Recerca en Arqueologia Medieval i Postmedieval de la Universitat de Barcelona (GRAMP.-UB) està format per un equip interdisciplinari de membres de diferents institucions nacionals i internacionals i s’inscriu en el Departament d’Història i Arqueologia de la Universitat de Barcelona.
Els treballs successius i projectes de recerca han donat lloc al seu reconeixement oficial el 1995 com a Grup de Recerca de Qualitat per la Generalitat de Catalunya, essent en l’actualitat un Grup de Recerca Consolidat.

11 Novembre 2019

Participació del GRAMP al VI Congrés d’Arqueologia Medieval

Transcorreguts 20 anys des de la darrera edició del Congrés d’Arqueologia Medieval Espanyola (CAME), la setmana passada es va celebrar al Museu Arqueològic d’Alacant una nova edició d’aquest congrés, amb l’objectiu de fer balanç de l’estat actual de l’Arqueologia Medieval a la Península Ibèrica, incorporant també els treballs arqueològics de Portugal. El GRAMP s’hi ha fet present amb dues comunicacions que han donat a conèixer en aquest entorn científic els treballs realitzats a Revenga i el Priorat de Sant Genís de Rocafort.

23 Octubre 2019

Participació del GRAMP al Congrés LRCW7 a València

La setmana passada es va celebrar a València el 7è Congres sobre Ceràmica Comuna Romana Tardana (LRCW7). En aquesta edició s‘hi ha celebrat una sessió especial sobre les ceràmiques comunes del segle VIII, que en un període molt marcat de transformació entre el món antic i el medieval presenta encara moltes qüestions per resoldre. Els investigadors del GRAMP ens hi hem fet presents amb una comunicació sobre les ceràmiques de Revenga que, amb aquesta cronologia, constitueixen un bon exemple dels circuits locals i regionals en determinats territoris de muntanya.

18 Setembre 2019

Participació a l’EMAC 2019

Entre els dies 16 i 18 de Setembre, la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona ha estat la seu de la 15a edició de l’European Meeting on Ancient Ceramics (EMAC 2019). Els investigadors del GRAMP, en col·laboració amb el Centre d’Estudis Martorellencs, s’hi han fet presents amb la presentació del pòster titulat “Sampling strategies via statistical exploitation of morphometric data: Maximizing the assets of petrographic examination for a chronological review at the medieval town of Martorell (Barcelona, Spain)”, a la sessió en honor de Mike Baxter.

12 Agost 2019

Conferència a Revenga i retalls de premsa

Aquest cap de setmana hem acabat la campanya anual al jaciment de Revenga. Com cada any, el darrer cap de setmana de la campanya, les directores de l’excavació i investigadores del GRAMP, Karen Álvaro i Esther Travé han ofert una xerrada de divulgació per donar a conèixer els resultats, amb bona afluència de públic. Els treballs han acabat amb la delimitació de noves estructures d’hàbitat i producció en els sectors iniciats en intervencions anteriors.

28 Octubre 2019

Participació del GRAMP al Congrés de la Asociación de Humanidades Digitales Hispánicas

La setmana passada va tenir lloc a Toledo el IV Congrés de la Asociación de Humanidades Digitales Hispánicas, organitzat en col•laboració amb la Universitat de Castilla-La Mancha. Els investigadors del GRAMP s’hi van fer presents en dues comunicacions. Vam presentar la base de dades generada per a la gestió dels fons Torralba, actualment en estudi, en la presentació titulada “Explotación de documentación contable para ela estudio de las sociedades mercantiles bajomedievales: Ontología del sistema FENIX y gestión integrada de big data”, a càrrec de la Dra. Esther Travé; i també ...

27 Setembre 2019

Inici de les pràctiques de ceramologia al Laboratori d’Arqueologia Medieval

GRAMPUB 2019 09 29 0001 Amb l’inici de curs, el GRAMP inicia les pràctiques de ceramologia per als estudiants dels graus d’Arqueologia i Història. Durant aquestes pràctiques quadrimestrals, reconegudes amb un crèdit de lliure elecció, diversos estudiants col·laboren amb els investigadors del GRAMP en les tasques d’inventari i estudi de materials ceràmics de les excavacions realitzades en el marc dels diferents projectes de recerca actius.

20 Agost 2019

Campanya programada al jaciment de l’Esquerda

Ahir vam començar la segona campanya d’aquest estiu al Jaciment de l’Esquerda. Després dels treballs que els alumnes de pràctiques del grau d’arqueologia van realitzar al juliol al sector de la muralla medieval, des d’ahir i fins al 31 d’agost, diversos investigadors del GRAMP participen a la campanya anual. La intervenció es duu a terme tant al sector ibèric com medieval.

31 Juliol 2019

Excavacions arqueològiques del GRAMP al Poblat de Revenga

El GRAMP inicia una nova campanya d’excavacions arqueològiques, després de cloure la intervenció anual a Santa Margarida, que va finalitzar el passat divendres. Actualment ens trobem a Revenga (Comunero de Revenga, Burgos), on continua l’excavació del poblat de l’alta edat mitjana, amb nombrosos fons de cabana i alguns espais de producció. Els treballs, que van començar ahir, s’allargaran fins el proper dissabte 10 d’agost. Els objectius de la campanya passen per esgotar, si es possible, els sectors oberts a dia d’avui i documentar les estructures de roca.

[12 3 4 5  >>