Contact

mail@gemini-theme.com
+ 001 0231 123 32

Follow

Info

All demo content is for sample purposes only, intended to represent a live site. Please use the RocketLauncher to install an equivalent of the demo, all images will be replaced with sample images.

 • REVENGA

  REVENGA

  Panoràmica general del despoblat de Revenga. Comunero de Revenga (Burgos)
 • CUEVA ANDRÉS

  CUEVA ANDRÉS

  Detall d’una inscultura rupestre a Cueva Andrés, Quintanar de la Sierra (Burgos)
 • CUYACABRAS

  CUYACABRAS

  Vista general del despoblat de Cuyacabras i les tasques de documentació i registre. Quintanar de la Sierra (Burgos)
 • BIZERTA 1613

  BIZERTA 1613

  Planta de Bizerta. 1613. Archivo General de Simancas.
 • MEDITERRÀNIA

  MEDITERRÀNIA

  Galeres a la Mediterrània per a la lluita contra els corsaris d’Alger. Archivo General de Simancas.
 • PRADOS DE BAÑUELOS

  PRADOS DE BAÑUELOS

  Tomba antropomorfa amb capçalera doble excavada a Prados de Bañuelos. Palacios de la Sierra (Burgos).
 • AUSA-GAZTELU

  AUSA-GAZTELU

  Treballs d’excavació al jaciment d’Ausa-Gaztelu. Zaldibia (Gipozkoa)
 • L’ESQUERDA

  L’ESQUERDA

  Vista aèria de la muralla recuperada recentment al poblat medieval de l’Esquerda (Les Masies de Roda, Osona)
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8

Benvinguts al GRAMP-UB

El Grup de Recerca en Arqueologia Medieval i Postmedieval de la Universitat de Barcelona (GRAMP.-UB) està format per un equip interdisciplinari de membres de diferents institucions nacionals i internacionals i s’inscriu en el Departament d’Història i Arqueologia de la Universitat de Barcelona.
Els treballs successius i projectes de recerca han donat lloc al seu reconeixement oficial el 1995 com a Grup de Recerca de Qualitat per la Generalitat de Catalunya, essent en l’actualitat un Grup de Recerca Consolidat.

24 Gener 2019

Noves publicacions

Us comuniquem que hem actualitzat la secció de publicacions (mostra publicacions) de la nostra web. Ara hi podreu trobar, amb els enllaços corresponents els resultats de les darreres recerques que s’han dut a terme en les diferents línies del grup:Mediterraneum, Arqueología del paisaje, Cerámica i procesos productivos.

27 Novembre 2018

Participació a la Jornada Osona Debats

El passat divendres 23 de novembre el GRAMP fou present a la Jornada Osona Debats que organitza la Fundació Antiga Caixa de Manlleu i l'Ateneu de Vic. Maria Ocaña i Imma Ollich van parlar sobre el rol dels museus i l’arqueologia a Osona, respectivament, en una taula conjunta amb Carles Garcia del Museu del Ter, Mercè Colom (CETT-UB) i Jaume Ayats del Museu de la Música de Barcelona.

20 Novembre 2018

Participació al Congrés d’Arqueologia del Camperolat (II)

vitoria gasteiz 2018La Universitat del País Basc ha publicat l’enregistrament de les diferents comunicacions al congrés “Archaeology of Peasantry”, on vam participar des del GRAMP amb la comunicació titulada “Peripheral landscapes and mountain areas (5th-9th Centuries): The case study of Revenga (Burgos)”.

27 Octubre 2018

Participació a les V Jornades d’Arqueologia de la Catalunya Central

Diferents membres del GRAMP.UB, juntament amb l’equip de l’Esquerda, han participat a les V Jornades d’Arqueologia de la Catalunya Central, que enguany s’han celebrat al Museu de la Pell d’Igualada. En una comunicació titulada “L’evolució de la fortalesa de l’Esquerda des del Bronze final fins a l’Edat Mitjana”.

13 Desembre 2018

Premis

Des del GRAMP ens volem fer ressò de dos reconeixements rebuts recentment per membres de l’equip. D’una banda el Premi Memorial Josep Barberà i Farràs que lliura anualment la Societat Catalana d’Arqueologia i que enguany en la quinzena edició ha premiat l’obra titulada La ceràmica comuna de cuina d’època medieval: Provinença, tecnologia i comerç al camp català, escrita per la nostra companya Esther Travé.

22 Novembre 2018

Participació al Congrés d’Arqueologia Tarraco Biennal

El GRAMP ha participat en un esdeveniment doble celebrat a la ciutat de Tarragona. La Universitat Rovira i Virgili ha organitzat entre els dies 21 i 24 de novembre el IV Congrés Internacional d’Arquelogia i Món Antic i la VII Reunió d’Arqueologia Cristiana Hispànica. El tema del congrés ha estat “El cristianisme a l’Antiguitat Tardana”.

09 Novembre 2018

Participació al Congrés Anual del Ceramic Petrology Group (CPG2018)

El GRAMP s’ha fet present al Congrés Anual del Ceramic Petrology Group (CPG 2018) celebrat els dies 8 i 9 de novembre al Competence Center Archaeometry - Baden-Wuerttemberg (CCA-BW) de la Universitat de Tübingen (Alemanya), amb una comunicació titulada “Technological Change and Exchange between peasant communities in the Upper Arlanza Basin”. En aquesta xerrada d’Esther Travé, s’hi han presentat els resultats de les darreres anàlisis petrogràfiques de material ceràmic procedent de Revenga (Burgos). També s’hi ha portat un pòster realitzat en col•laboració amb els companys del Centre d’Estudis Martorellencs, on s’hi ha presentat resultats dels anàlisis de ceràmica de Santa Margarida (Martorell).

26 Octubre 2018

Participació al Congrés d’Arqueologia del Camperolat

Aquest divendres 26 d’octubre, el GRAMP.UB s’ha fet present al Congrés Internacional “Archaeology of Peasantry”, organitzat per la Universitat del País Basc (UPV/EHU) i celebrat a la Facultat de Lletres, a Vitòria, amb una comunicació titulada “Peripheral landscapes and mountain areas (5th-9th Centuries): The case study of Revenga (Burgos)” a càrrec de les nostres companyes Karen Álvaro i Esther Travé.

[12 3  >>