Contact

mail@gemini-theme.com
+ 001 0231 123 32

Follow

Info

All demo content is for sample purposes only, intended to represent a live site. Please use the RocketLauncher to install an equivalent of the demo, all images will be replaced with sample images.

 • REVENGA

  REVENGA

  Panoràmica general del despoblat de Revenga. Comunero de Revenga (Burgos)
 • CUEVA ANDRÉS

  CUEVA ANDRÉS

  Detall d’una inscultura rupestre a Cueva Andrés, Quintanar de la Sierra (Burgos)
 • CUYACABRAS

  CUYACABRAS

  Vista general del despoblat de Cuyacabras i les tasques de documentació i registre. Quintanar de la Sierra (Burgos)
 • BIZERTA 1613

  BIZERTA 1613

  Planta de Bizerta. 1613. Archivo General de Simancas.
 • MEDITERRÀNIA

  MEDITERRÀNIA

  Galeres a la Mediterrània per a la lluita contra els corsaris d’Alger. Archivo General de Simancas.
 • PRADOS DE BAÑUELOS

  PRADOS DE BAÑUELOS

  Tomba antropomorfa amb capçalera doble excavada a Prados de Bañuelos. Palacios de la Sierra (Burgos).
 • AUSA-GAZTELU

  AUSA-GAZTELU

  Treballs d’excavació al jaciment d’Ausa-Gaztelu. Zaldibia (Gipozkoa)
 • L’ESQUERDA

  L’ESQUERDA

  Vista aèria de la muralla recuperada recentment al poblat medieval de l’Esquerda (Les Masies de Roda, Osona)
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8

Benvinguts al GRAMP-UB

El Grup de Recerca en Arqueologia Medieval i Postmedieval de la Universitat de Barcelona (GRAMP.-UB) està format per un equip interdisciplinari de membres de diferents institucions nacionals i internacionals i s’inscriu en el Departament d’Història i Arqueologia de la Universitat de Barcelona.
Els treballs successius i projectes de recerca han donat lloc al seu reconeixement oficial el 1995 com a Grup de Recerca de Qualitat per la Generalitat de Catalunya, essent en l’actualitat un Grup de Recerca Consolidat.

19 Juliol 2021

Campanya d’excavació arqueològica a Santa Margarida (Martorell)

Des del dia 12 de juliol i fins el proper dia 30, diversos investigadors del GRAMP ens trobem realitzant treballs de camp al Jaciment Arqueològic de Santa Margarida (Martorell). A l’excavació, que enguany està centrada en l’estudi de diverses estructures d’època paleocristiana, hi treballen també un grup d’alumnes de la Universitat de Barcelona, que realitzen l’assignatura de Treball de Camp del Grau d’Arqueologia. 

24 Juny 2021

Participació al 16è Congrés Ibèric de Sistemes d’Informació i Tecnologies (CISTI’2021)

Aquesta tarda el GRAMP s’ha fet present al 16è Congrés Ibèric de Sistemes d’Informació i Tecnologies (CISTI’2021) amb la presentació de la nostra doctoranda Sonia Medina, en el simposi doctoral organitzat en el marc d’aquesta trobada. Amb la comunicació titulada “Developing integrated research in Historical Science: Transdisciplinary strategies for information management and exploitation” la Sonia ha donat a conèixer el seu projecte de tesi en curs sobre la integració de fonts documentals i arqueològiques en un context altament tecnològic.

21 Mai 2021

Participació al Workshop On-line “Medieval Settlements”

Aquest matí el GRAMP s’ha fet present al Workshop On-line “Medieval Settlements”, un espai de debat sobre les formes d’assentament a l’edat mitjana amb un marcat caràcter metodològic. Hi hem presentat la comunicació titulada “Integración de datos procedentes de fuentes escritas y arqueológicas: Una aproximación metodológica y un caso de estudio en la cuenca del Alto Arlanza. El yacimiento de Revenga (Burgos), ss. V-XI”.

30 abril 2021

Oberta la inscripció a la campanya arqueològica de l’Esquerda 2021

La inscripció per a la campanya d’excavació arqueològica, que tindrà lloc al Jaciment Arqueològic de l’Esquerda entre els propers 23 d’agost i 4 de setembre si les circumstàncies sanitàries ho permeten, és oberta des d’avui i fins el proper 15 de maig. Els interessants heu d’omplir el formulari que trobareu a la web.

29 Juny 2021

Inici de la temporada d’excavacions

Grampub2021 06 29 001 Aquest matí hem iniciat la primera de les campanyes arqueològiques del GRAMP aquest estiu. En unes circumstàncies encara marcades per la pandèmia de COVID-19, hem començat la campanya d’excavacions a l’Esquerda en el marc de les assignatures de Treball de Camp I i II del Grau d’Arqueologia. Les restriccions d’aforament ens han portat a treballar amb dos torns d’estudiants que durant aquesta setmana i la vinent treballaran en un nou sector del jaciment, al sud de l’església romànica, sota la direcció dels Drs. Albert Pratdesaba, Esther Travé i Imma Ollich. Els desitgem molta sort!!

07 Juny 2021

Jornades Doctorals d’Història i Arqueologia

Aquesta setmana tenen lloc les Jornades Doctorals d’Història i Arqueologia, dins del programa de doctorat Societat i Cultura de la Universitat de Barcelona. Al llarg dels propers dies, els doctorands presenten els avenços de llurs recerques i intercanvien experiències i impressions. La Sonia Medina, doctoranda del nostre grup de recerca, hi presenta l’estat de la seva tesi en curs amb una comunicació titulada “Paisajes de montaña y periferias en la Alta Edad Media: Procesos de gestión de la información para un relato histórico integrado”.

14 Mai 2021

CPG2021 – Informació actualitzada

CPG webAquesta notícia és per compartir informació actualitzada respecte de l’organització properament del CPG 2021 que organitzarem des del GRAMP i que tindrà lloc de manera virtual. Malgrat els progressos en l’evolució de la pandèmia, els diferents països evolucionen a ritmes diferents, i encara hi ha força incertesa respecte a la situació al novembre, per la qual cosa, des del comitè organitzador hem hagut de prendre una decisió. Malgrat tot, tenim també bones notícies!! Enguany celebrarem la primera sessió virtual de microscòpia, tal com s’acostuma a fer en aquesta trobada. Si teniu làmines primes interessants o difícils d’interpretar i voleu compartir dubtes i problemes de recerca, no dubteu a participar-hi. 

27 abril 2021

Nova campanya arqueològica a Sant Genís de Rocafort

Gramp2021 04 27 001Encara no fa un any que realitzàvem la campanya 2020 al Jaciment de Sant Genís, postposada a causa de la pandèmia, i al llarg de les darrers setmanes, hem pogut portar a terme la campanya de 2021 segons el calendari previst. Vam iniciar els treballs el passat 12 d’abril i tancarem l’excavació el proper divendres 30.

[12 3 4 5  >>