Contact

mail@gemini-theme.com
+ 001 0231 123 32

Follow

Info

All demo content is for sample purposes only, intended to represent a live site. Please use the RocketLauncher to install an equivalent of the demo, all images will be replaced with sample images.

 • REVENGA

  REVENGA

  Panoràmica general del despoblat de Revenga. Comunero de Revenga (Burgos)
 • CUEVA ANDRÉS

  CUEVA ANDRÉS

  Detall d’una inscultura rupestre a Cueva Andrés, Quintanar de la Sierra (Burgos)
 • CUYACABRAS

  CUYACABRAS

  Vista general del despoblat de Cuyacabras i les tasques de documentació i registre. Quintanar de la Sierra (Burgos)
 • BIZERTA 1613

  BIZERTA 1613

  Planta de Bizerta. 1613. Archivo General de Simancas.
 • MEDITERRÀNIA

  MEDITERRÀNIA

  Galeres a la Mediterrània per a la lluita contra els corsaris d’Alger. Archivo General de Simancas.
 • PRADOS DE BAÑUELOS

  PRADOS DE BAÑUELOS

  Tomba antropomorfa amb capçalera doble excavada a Prados de Bañuelos. Palacios de la Sierra (Burgos).
 • AUSA-GAZTELU

  AUSA-GAZTELU

  Treballs d’excavació al jaciment d’Ausa-Gaztelu. Zaldibia (Gipozkoa)
 • L’ESQUERDA

  L’ESQUERDA

  Vista aèria de la muralla recuperada recentment al poblat medieval de l’Esquerda (Les Masies de Roda, Osona)
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8

Benvinguts al GRAMP-UB

El Grup de Recerca en Arqueologia Medieval i Postmedieval de la Universitat de Barcelona (GRAMP.-UB) està format per un equip interdisciplinari de membres de diferents institucions nacionals i internacionals i s’inscriu en el Departament d’Història i Arqueologia de la Universitat de Barcelona.
Els treballs successius i projectes de recerca han donat lloc al seu reconeixement oficial el 1995 com a Grup de Recerca de Qualitat per la Generalitat de Catalunya, essent en l’actualitat un Grup de Recerca Consolidat.

08 Octubre 2021

Participació al Congrés de l’Associació d’Humanitats Digitals Hispàniques

Aquesta setmana ha tingut lloc el V Congrés d’Humanitats Digitals, sota el lema Scire Vias i organitzat per la Universitat de Santiago de Compostela (https://hdh2021.org/). En l’entorn de les Humanitats Digitals, l’arqueologia s’hi fa cada cop més present des de perspectives innovadores, tal com hem pogut comprovar a través de diferents conferències plenàries. El GRAMP s’hi ha fet present amb diferents comunicacions presentades pels seus membres.

13 Setembre 2021

Participació al congrés anual de l’Associació Europea d’Arqueòlegs (#EAA2021)

Al llarg de la setmana passada va tenir lloc el Congrés Annual de l’Associació Europea d’Arqueòlegs (#EAA2021). Com en edicions anteriors, el GRAMP s’hi ha fet present amb comunicacions i pòsters relacionats amb els diferents projectes de recerca vigents relatius a l’estudi de la ceràmica i l’arqueologia del paisatge.

16 Agost 2021

Conferència a Revenga i prospeccions a Canicosa (Burgos)

Com és tradició, la campanya d’excavacions a Revenga ha acabat amb una conferència a càrrec de les directores de l’excavació, les investigadores Karen Álvaro i Esther Travé, titulada “Arqueología en tiempos de pandemia”, per donar a conèixer els resultats dels treballs portats a terme. Aquest cap de setmana, també al territori de l’Alto Arlanza, els investigadors del GRAMP han portat a terme treballs de topografia i prospecció arqueològica a l’església parroquial de Canicosa de la Sierra, com a part de la línia de recerca d’arqueologia del paisatge.

19 Juliol 2021

Campanya d’excavació arqueològica a Santa Margarida (Martorell)

Des del dia 12 de juliol i fins el proper dia 30, diversos investigadors del GRAMP ens trobem realitzant treballs de camp al Jaciment Arqueològic de Santa Margarida (Martorell). A l’excavació, que enguany està centrada en l’estudi de diverses estructures d’època paleocristiana, hi treballen també un grup d’alumnes de la Universitat de Barcelona, que realitzen l’assignatura de Treball de Camp del Grau d’Arqueologia. 

01 Octubre 2021

Programa preliminar del CPG2021

Graumbub2021 10 05 001Ja podeu descarregar el programa preliminar del congrés CPG2021. Tingueu en compte que pot quedar subjecte a alguns canvis menors. Aviat publicarem la versió definitiva juntament amb els enllaços per participar a les sessions. Recordeu que no cal fer inscripció prèvia.

Podeu descarregar el programa aquí

30 Agost 2021

Campanya d’excavació arqueològica al Poblat Ibèric i Medieval de l’Esquerda (Roda de Ter, Osona)

Des del dia 23 d’agost i fins el proper 4 de setembre te lloc la campanya d’excavació arqueològica al Poblat Ibèric i Medieval de l’Esquerda, en la qual hi participen diversos investigadors del GRAMP.UB. A l’excavació d’enguany, també afectada per les mesures de seguretat derivades del protocol Covid, els arqueòlegs del sector medieval treballen al sud de la necròpolis, en les estructures de l’àrea noble del poblat, situada a la part més elevada d’aquest.

06 Agost 2021

Setena campanya d’excavacions al Poblat de Revenga (Burgos)

Aquesta setmana, investigadors del GRAMP han iniciat una nova campanya d’excavacions arqueològiques, tot continuant els treballs d’excavació del poblat de l’alta edat mitjana, amb nombrosos fons de cabana i alguns espais de producció. Els treballs, que van començar aquest dilluns, s’allargaran fins el proper divendres 13 d’agost. Els objectius de la campanya passen per esgotar, si es possible, els sectors oberts a dia d’avui i documentar les estructures de roca.

29 Juny 2021

Inici de la temporada d’excavacions

Grampub2021 06 29 001 Aquest matí hem iniciat la primera de les campanyes arqueològiques del GRAMP aquest estiu. En unes circumstàncies encara marcades per la pandèmia de COVID-19, hem començat la campanya d’excavacions a l’Esquerda en el marc de les assignatures de Treball de Camp I i II del Grau d’Arqueologia. Les restriccions d’aforament ens han portat a treballar amb dos torns d’estudiants que durant aquesta setmana i la vinent treballaran en un nou sector del jaciment, al sud de l’església romànica, sota la direcció dels Drs. Albert Pratdesaba, Esther Travé i Imma Ollich. Els desitgem molta sort!!

[12 3 4 5  >>