Contact

mail@gemini-theme.com
+ 001 0231 123 32

Follow

Info

All demo content is for sample purposes only, intended to represent a live site. Please use the RocketLauncher to install an equivalent of the demo, all images will be replaced with sample images.

 • REVENGA

  REVENGA

  Panoràmica general del despoblat de Revenga. Comunero de Revenga (Burgos)
 • CUEVA ANDRÉS

  CUEVA ANDRÉS

  Detall d’una inscultura rupestre a Cueva Andrés, Quintanar de la Sierra (Burgos)
 • CUYACABRAS

  CUYACABRAS

  Vista general del despoblat de Cuyacabras i les tasques de documentació i registre. Quintanar de la Sierra (Burgos)
 • BIZERTA 1613

  BIZERTA 1613

  Planta de Bizerta. 1613. Archivo General de Simancas.
 • MEDITERRÀNIA

  MEDITERRÀNIA

  Galeres a la Mediterrània per a la lluita contra els corsaris d’Alger. Archivo General de Simancas.
 • PRADOS DE BAÑUELOS

  PRADOS DE BAÑUELOS

  Tomba antropomorfa amb capçalera doble excavada a Prados de Bañuelos. Palacios de la Sierra (Burgos).
 • AUSA-GAZTELU

  AUSA-GAZTELU

  Treballs d’excavació al jaciment d’Ausa-Gaztelu. Zaldibia (Gipozkoa)
 • L’ESQUERDA

  L’ESQUERDA

  Vista aèria de la muralla recuperada recentment al poblat medieval de l’Esquerda (Les Masies de Roda, Osona)
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8

Benvinguts al GRAMP-UB

El Grup de Recerca en Arqueologia Medieval i Postmedieval de la Universitat de Barcelona (GRAMP.-UB) està format per un equip interdisciplinari de membres de diferents institucions nacionals i internacionals i s’inscriu en el Departament d’Història i Arqueologia de la Universitat de Barcelona.
Els treballs successius i projectes de recerca han donat lloc al seu reconeixement oficial el 1995 com a Grup de Recerca de Qualitat per la Generalitat de Catalunya, essent en l’actualitat un Grup de Recerca Consolidat.

07 Juny 2021

Jornades Doctorals d’Història i Arqueologia

Aquesta setmana tenen lloc les Jornades Doctorals d’Història i Arqueologia, dins del programa de doctorat Societat i Cultura de la Universitat de Barcelona. Al llarg dels propers dies, els doctorands presenten els avenços de llurs recerques i intercanvien experiències i impressions. La Sonia Medina, doctoranda del nostre grup de recerca, hi presenta l’estat de la seva tesi en curs amb una comunicació titulada “Paisajes de montaña y periferias en la Alta Edad Media: Procesos de gestión de la información para un relato histórico integrado”.

14 Mai 2021

CPG2021 – Informació actualitzada

CPG webAquesta notícia és per compartir informació actualitzada respecte de l’organització properament del CPG 2021 que organitzarem des del GRAMP i que tindrà lloc de manera virtual. Malgrat els progressos en l’evolució de la pandèmia, els diferents països evolucionen a ritmes diferents, i encara hi ha força incertesa respecte a la situació al novembre, per la qual cosa, des del comitè organitzador hem hagut de prendre una decisió. Malgrat tot, tenim també bones notícies!! Enguany celebrarem la primera sessió virtual de microscòpia, tal com s’acostuma a fer en aquesta trobada. Si teniu làmines primes interessants o difícils d’interpretar i voleu compartir dubtes i problemes de recerca, no dubteu a participar-hi. 

27 abril 2021

Nova campanya arqueològica a Sant Genís de Rocafort

Gramp2021 04 27 001Encara no fa un any que realitzàvem la campanya 2020 al Jaciment de Sant Genís, postposada a causa de la pandèmia, i al llarg de les darrers setmanes, hem pogut portar a terme la campanya de 2021 segons el calendari previst. Vam iniciar els treballs el passat 12 d’abril i tancarem l’excavació el proper divendres 30.

19 Gener 2021

Reserveu-vos la data!

Estem contents d’anunciar-vos la celebració de la propera trobada anual del Ceramic Petrology Group (CPG2021), que tindrà lloc en un format híbrid presencial/virtual si les circumstàncies ho permeten el proper novembre d’enguany. És oberta la convocatòria per enviar les vostres propostes de contribució fins el proper 31 d’agost. Els resums –no superiors a 250 mots– es poden enviar a l’adreça de l’organització del congrés: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. Us hi esperem!

21 Mai 2021

Participació al Workshop On-line “Medieval Settlements”

Aquest matí el GRAMP s’ha fet present al Workshop On-line “Medieval Settlements”, un espai de debat sobre les formes d’assentament a l’edat mitjana amb un marcat caràcter metodològic. Hi hem presentat la comunicació titulada “Integración de datos procedentes de fuentes escritas y arqueológicas: Una aproximación metodológica y un caso de estudio en la cuenca del Alto Arlanza. El yacimiento de Revenga (Burgos), ss. V-XI”.

30 abril 2021

Oberta la inscripció a la campanya arqueològica de l’Esquerda 2021

La inscripció per a la campanya d’excavació arqueològica, que tindrà lloc al Jaciment Arqueològic de l’Esquerda entre els propers 23 d’agost i 4 de setembre si les circumstàncies sanitàries ho permeten, és oberta des d’avui i fins el proper 15 de maig. Els interessants heu d’omplir el formulari que trobareu a la web.

19 Febrer 2021

Noves publicacions

Gramp 2021 02 19 002 Us comuniquem que hem actualitzat la secció de publicacions de la nostra web. Ara hi podreu trobar, els resultats de les darreres recerques publicades al llarg de 2019 i 2020. En destaquem les més recents en relació a cada línia de recerca: Mediterraneum,  Arqueologia del paisatge i Ceràmica i processos productius

16 Novembre 2020

Presentació en format virtual del projecte GREYWARE al Museu de la Terrissa de Quart

El passat dissabte 14 de novembre hem presentat projecte GREYWARE, recentment iniciat des del GRAMP, en un acte organitzat des del Museu de la Terrissa de Quart, en el marc de les activitats proposades des de la Setmana de la Ciència i Som Cultura. El municipi de Quart és una localitat emblemàtica que ha fet de la producció de terrissa un element distintiu i identitari. La incorporació del Museu de la Terrissa de Quart en aquest projecte liderat des de la Universitat de Barcelona ha de permetre documentar al llarg dels propers anys una col·lecció de referencia de gran rellevància per als estudis de terrissa medieval i postmedieval. Amb aquesta presentació, hem volgut donar a conèixer amb caràcter divulgatiu les línies principals del projecte.

[12 3 4 5  >>