Contact

mail@gemini-theme.com
+ 001 0231 123 32

Follow

Info

All demo content is for sample purposes only, intended to represent a live site. Please use the RocketLauncher to install an equivalent of the demo, all images will be replaced with sample images.

 • REVENGA

  REVENGA

  Panoràmica general del despoblat de Revenga. Comunero de Revenga (Burgos)
 • CUEVA ANDRÉS

  CUEVA ANDRÉS

  Detall d’una inscultura rupestre a Cueva Andrés, Quintanar de la Sierra (Burgos)
 • CUYACABRAS

  CUYACABRAS

  Vista general del despoblat de Cuyacabras i les tasques de documentació i registre. Quintanar de la Sierra (Burgos)
 • BIZERTA 1613

  BIZERTA 1613

  Planta de Bizerta. 1613. Archivo General de Simancas.
 • MEDITERRÀNIA

  MEDITERRÀNIA

  Galeres a la Mediterrània per a la lluita contra els corsaris d’Alger. Archivo General de Simancas.
 • PRADOS DE BAÑUELOS

  PRADOS DE BAÑUELOS

  Tomba antropomorfa amb capçalera doble excavada a Prados de Bañuelos. Palacios de la Sierra (Burgos).
 • AUSA-GAZTELU

  AUSA-GAZTELU

  Treballs d’excavació al jaciment d’Ausa-Gaztelu. Zaldibia (Gipozkoa)
 • L’ESQUERDA

  L’ESQUERDA

  Vista aèria de la muralla recuperada recentment al poblat medieval de l’Esquerda (Les Masies de Roda, Osona)
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8

Benvinguts al GRAMP-UB

El Grup de Recerca en Arqueologia Medieval i Postmedieval de la Universitat de Barcelona (GRAMP.-UB) està format per un equip interdisciplinari de membres de diferents institucions nacionals i internacionals i s’inscriu en el Departament d’Història i Arqueologia de la Universitat de Barcelona.
Els treballs successius i projectes de recerca han donat lloc al seu reconeixement oficial el 1995 com a Grup de Recerca de Qualitat per la Generalitat de Catalunya, essent en l’actualitat un Grup de Recerca Consolidat.

16 Juliol 2019

Excavacions arqueològiques del GRAMP al Jaciment de Santa Margarida

Després de cloure amb èxit les excavacions al jaciment de Sant Genís de Rocafort (Martorell) i l’assignatura de pràctiques de camp al Jaciment de l’Esquerda (Roda de Ter), la setmana passada vam iniciar la campanya programada d’excavacions arqueològiques al Jaciment de Santa Margarida, coordinada pel Centre d’Estudis Martorellencs, del qual en son membres diversos investigadors del GRAMP. En aquesta campanya, una vintena d’estudiants procedents de diferents universitats treballen sota la direcció d’Alfred Mauri, Rosario Navarro i Esther Travé. Entre ells s’hi compten les estudiants de la Universitat de Barcelona que realitzen l’assignatura de pràctiques del Grau d’Arqueologia.

02 Mai 2019

Obert el termini de preinscripció a la Campanya d’excavació arqueològica a Revenga (Comunero de Revenga, Burgos)

Fins al 7 de juny us podeu inscriure a la campanya d’excavació arqueològica que organitzem des del GRAMP al jaciment de Revenga, sota la direcció de les Dres. Karen Álvaro i Esther Travé i que tindrà lloc entre els dies 29 de juliol i 11 d’agost de 2019. Descarregueu, si us plau, la butlleta adjunta i envieu-la un cop emplenada a la dra. Esther Travé (Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.). Ens posarem en contacte amb els estudiants seleccionats a partir del 17 de juny.

23 abril 2019

Obert el termini de preinscripció a les Campanyes d’excavació arqueològica a Santa Margarida i Sant Genís de Rocafort (Martorell)

A partir d’avui i fins al 30 de maig us podeu inscriure a les campanyes d’excavació arqueològica que des del Centre d’Estudis Martorellencs s’organitzen aquest estiu als jaciments de Santa Margarida i Sant Genís de Rocafort (Martorell). Diversos investigadors del GRAMP, també membres del CEM, dirigeixen les tasques de camp i la recerca arqueològica. Podeu trobar tota la informació i la butlleta d’inscripció a la web del CEM.

19 Març 2019

Congres Internacional: “Mercats i espais econòmics al segle XV. El món del mercader Torralba”

Us comuniquem que els propers 21 i 22 de maig de 2019, celebrarem a la Universitat de Barcelona el Congrés Internacional “Mercats i espais econòmics al segle XV. El món del mercader Torralba” organitzat des del GRAMP en el marc d’execució dels projectes FÈNIX/FENICE (Recercaixa 2017 i HAR2015-65285-R). La celebració d’aquest congrés esdevindrà una ocasió de primer ordre per posar en comú les darreres recerques del món mercantil a la Mediterrània del segle XV i per donar a conèixer alguns resultats sobre l’estudi en curs dels fons del Mercader Joan de Torralba. Adjunt hi trobareu el programa de sessions. Us hi esperem!

25 Juny 2019

Comencen les campanyes d’excavació del GRAMP a l’Esquerda (Roda de Ter) i Sant Genís de Rocafort (Martorell)

Amb l’arribada de l’estiu comencem la temporada de camp. Avui han començat les tasques d’excavació arqueològica en alguns dels Jaciments arqueològics dirigits per investigadors del GRAMP. Al Jaciment de l’Esquerda (Roda de Ter), ha començat la campanya de pràctiques dels estudiants del Grau d’Arqueologia: 12 estudiants treballaran a la zona d’accés a la muralla carolíngia, sota la direcció d’Albert Pratdesaba, Esther Travé i Imma Ollich.

A Sant Genís de Rocafort (Martorell), ha començat la 2a campanya d’excavacions programades en el marc del projecte quadriennal de recerca coordinat pel Centre d’Estudis Martorellencs. Pablo del Fresno, Alfred Mauri i Josep Socorregut dirigeixen aquesta intervenció.

29 abril 2019

Obert el termini de preinscripció a la Campanya d’excavació arqueològica a L’Esquerda (Roda de Ter, Osona)

Hasta el 15 de junio está abierto el plazo de inscripción en las campañas de excavación arqueológica que desde la Fundació Privada l’Esquerda se organiza este verano en el Poblado Ibérico y Medieval de l’Esquerda. Varios investigadores del GRAMP dirigen las tareas de campo y la investigación arqueológica. Podéis encontrar el formulario de inscripción aquí.

08 abril 2019

Cocció experimental de ceràmica al Jaciment de Santa Margarida (Martorell)

Aquest cap de setmana el GRAMP s’ha fet present a la cocció experimental de ceràmica que organitzen anualment la Universitat de Barcelona i el Centre d’Estudis Martorellencs (CEM) en el marc de l’assignatura Metodologia Arqueològica III de segon curs del grau d’Arqueologia.

24 Gener 2019

Noves publicacions

Us comuniquem que hem actualitzat la secció de publicacions (mostra publicacions) de la nostra web. Ara hi podreu trobar, amb els enllaços corresponents els resultats de les darreres recerques que s’han dut a terme en les diferents línies del grup:Mediterraneum, Arqueología del paisaje, Cerámica i procesos productivos.

[12 3 4  >>