Contact

mail@gemini-theme.com
+ 001 0231 123 32

Follow

Info

All demo content is for sample purposes only, intended to represent a live site. Please use the RocketLauncher to install an equivalent of the demo, all images will be replaced with sample images.

13 Setembre 2021

Participació al congrés anual de l’Associació Europea d’Arqueòlegs (#EAA2021)

Al llarg de la setmana passada va tenir lloc el Congrés Annual de l’Associació Europea d’Arqueòlegs (#EAA2021). Com en edicions anteriors, el GRAMP s’hi ha fet present amb comunicacions i pòsters relacionats amb els diferents projectes de recerca vigents relatius a l’estudi de la ceràmica i l’arqueologia del paisatge.

16 Agost 2021

Conferència a Revenga i prospeccions a Canicosa (Burgos)

Com és tradició, la campanya d’excavacions a Revenga ha acabat amb una conferència a càrrec de les directores de l’excavació, les investigadores Karen Álvaro i Esther Travé, titulada “Arqueología en tiempos de pandemia”, per donar a conèixer els resultats dels treballs portats a terme. Aquest cap de setmana, també al territori de l’Alto Arlanza, els investigadors del GRAMP han portat a terme treballs de topografia i prospecció arqueològica a l’església parroquial de Canicosa de la Sierra, com a part de la línia de recerca d’arqueologia del paisatge.

19 Juliol 2021

Campanya d’excavació arqueològica a Santa Margarida (Martorell)

Des del dia 12 de juliol i fins el proper dia 30, diversos investigadors del GRAMP ens trobem realitzant treballs de camp al Jaciment Arqueològic de Santa Margarida (Martorell). A l’excavació, que enguany està centrada en l’estudi de diverses estructures d’època paleocristiana, hi treballen també un grup d’alumnes de la Universitat de Barcelona, que realitzen l’assignatura de Treball de Camp del Grau d’Arqueologia. 

24 Juny 2021

Participació al 16è Congrés Ibèric de Sistemes d’Informació i Tecnologies (CISTI’2021)

Aquesta tarda el GRAMP s’ha fet present al 16è Congrés Ibèric de Sistemes d’Informació i Tecnologies (CISTI’2021) amb la presentació de la nostra doctoranda Sonia Medina, en el simposi doctoral organitzat en el marc d’aquesta trobada. Amb la comunicació titulada “Developing integrated research in Historical Science: Transdisciplinary strategies for information management and exploitation” la Sonia ha donat a conèixer el seu projecte de tesi en curs sobre la integració de fonts documentals i arqueològiques en un context altament tecnològic.

30 Agost 2021

Campanya d’excavació arqueològica al Poblat Ibèric i Medieval de l’Esquerda (Roda de Ter, Osona)

Des del dia 23 d’agost i fins el proper 4 de setembre te lloc la campanya d’excavació arqueològica al Poblat Ibèric i Medieval de l’Esquerda, en la qual hi participen diversos investigadors del GRAMP.UB. A l’excavació d’enguany, també afectada per les mesures de seguretat derivades del protocol Covid, els arqueòlegs del sector medieval treballen al sud de la necròpolis, en les estructures de l’àrea noble del poblat, situada a la part més elevada d’aquest.

06 Agost 2021

Setena campanya d’excavacions al Poblat de Revenga (Burgos)

Aquesta setmana, investigadors del GRAMP han iniciat una nova campanya d’excavacions arqueològiques, tot continuant els treballs d’excavació del poblat de l’alta edat mitjana, amb nombrosos fons de cabana i alguns espais de producció. Els treballs, que van començar aquest dilluns, s’allargaran fins el proper divendres 13 d’agost. Els objectius de la campanya passen per esgotar, si es possible, els sectors oberts a dia d’avui i documentar les estructures de roca.

29 Juny 2021

Inici de la temporada d’excavacions

Grampub2021 06 29 001 Aquest matí hem iniciat la primera de les campanyes arqueològiques del GRAMP aquest estiu. En unes circumstàncies encara marcades per la pandèmia de COVID-19, hem començat la campanya d’excavacions a l’Esquerda en el marc de les assignatures de Treball de Camp I i II del Grau d’Arqueologia. Les restriccions d’aforament ens han portat a treballar amb dos torns d’estudiants que durant aquesta setmana i la vinent treballaran en un nou sector del jaciment, al sud de l’església romànica, sota la direcció dels Drs. Albert Pratdesaba, Esther Travé i Imma Ollich. Els desitgem molta sort!!

07 Juny 2021

Jornades Doctorals d’Història i Arqueologia

Aquesta setmana tenen lloc les Jornades Doctorals d’Història i Arqueologia, dins del programa de doctorat Societat i Cultura de la Universitat de Barcelona. Al llarg dels propers dies, els doctorands presenten els avenços de llurs recerques i intercanvien experiències i impressions. La Sonia Medina, doctoranda del nostre grup de recerca, hi presenta l’estat de la seva tesi en curs amb una comunicació titulada “Paisajes de montaña y periferias en la Alta Edad Media: Procesos de gestión de la información para un relato histórico integrado”.

[12 3 4 5  >>