Contact

mail@gemini-theme.com
+ 001 0231 123 32

Follow

Info

All demo content is for sample purposes only, intended to represent a live site. Please use the RocketLauncher to install an equivalent of the demo, all images will be replaced with sample images.

23 Octubre 2019

Participació del GRAMP al Congrés LRCW7 a València

La setmana passada es va celebrar a València el 7è Congres sobre Ceràmica Comuna Romana Tardana (LRCW7). En aquesta edició s‘hi ha celebrat una sessió especial sobre les ceràmiques comunes del segle VIII, que en un període molt marcat de transformació entre el món antic i el medieval presenta encara moltes qüestions per resoldre. Els investigadors del GRAMP ens hi hem fet presents amb una comunicació sobre les ceràmiques de Revenga que, amb aquesta cronologia, constitueixen un bon exemple dels circuits locals i regionals en determinats territoris de muntanya.

18 Setembre 2019

Participació a l’EMAC 2019

Entre els dies 16 i 18 de Setembre, la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona ha estat la seu de la 15a edició de l’European Meeting on Ancient Ceramics (EMAC 2019). Els investigadors del GRAMP, en col·laboració amb el Centre d’Estudis Martorellencs, s’hi han fet presents amb la presentació del pòster titulat “Sampling strategies via statistical exploitation of morphometric data: Maximizing the assets of petrographic examination for a chronological review at the medieval town of Martorell (Barcelona, Spain)”, a la sessió en honor de Mike Baxter.

12 Agost 2019

Conferència a Revenga i retalls de premsa

Aquest cap de setmana hem acabat la campanya anual al jaciment de Revenga. Com cada any, el darrer cap de setmana de la campanya, les directores de l’excavació i investigadores del GRAMP, Karen Álvaro i Esther Travé han ofert una xerrada de divulgació per donar a conèixer els resultats, amb bona afluència de públic. Els treballs han acabat amb la delimitació de noves estructures d’hàbitat i producció en els sectors iniciats en intervencions anteriors.

16 Juliol 2019

Excavacions arqueològiques del GRAMP al Jaciment de Santa Margarida

Després de cloure amb èxit les excavacions al jaciment de Sant Genís de Rocafort (Martorell) i l’assignatura de pràctiques de camp al Jaciment de l’Esquerda (Roda de Ter), la setmana passada vam iniciar la campanya programada d’excavacions arqueològiques al Jaciment de Santa Margarida, coordinada pel Centre d’Estudis Martorellencs, del qual en son membres diversos investigadors del GRAMP. En aquesta campanya, una vintena d’estudiants procedents de diferents universitats treballen sota la direcció d’Alfred Mauri, Rosario Navarro i Esther Travé. Entre ells s’hi compten les estudiants de la Universitat de Barcelona que realitzen l’assignatura de pràctiques del Grau d’Arqueologia.

27 Setembre 2019

Inici de les pràctiques de ceramologia al Laboratori d’Arqueologia Medieval

GRAMPUB 2019 09 29 0001 Amb l’inici de curs, el GRAMP inicia les pràctiques de ceramologia per als estudiants dels graus d’Arqueologia i Història. Durant aquestes pràctiques quadrimestrals, reconegudes amb un crèdit de lliure elecció, diversos estudiants col·laboren amb els investigadors del GRAMP en les tasques d’inventari i estudi de materials ceràmics de les excavacions realitzades en el marc dels diferents projectes de recerca actius.

20 Agost 2019

Campanya programada al jaciment de l’Esquerda

Ahir vam començar la segona campanya d’aquest estiu al Jaciment de l’Esquerda. Després dels treballs que els alumnes de pràctiques del grau d’arqueologia van realitzar al juliol al sector de la muralla medieval, des d’ahir i fins al 31 d’agost, diversos investigadors del GRAMP participen a la campanya anual. La intervenció es duu a terme tant al sector ibèric com medieval.

31 Juliol 2019

Excavacions arqueològiques del GRAMP al Poblat de Revenga

El GRAMP inicia una nova campanya d’excavacions arqueològiques, després de cloure la intervenció anual a Santa Margarida, que va finalitzar el passat divendres. Actualment ens trobem a Revenga (Comunero de Revenga, Burgos), on continua l’excavació del poblat de l’alta edat mitjana, amb nombrosos fons de cabana i alguns espais de producció. Els treballs, que van començar ahir, s’allargaran fins el proper dissabte 10 d’agost. Els objectius de la campanya passen per esgotar, si es possible, els sectors oberts a dia d’avui i documentar les estructures de roca.

25 Juny 2019

Comencen les campanyes d’excavació del GRAMP a l’Esquerda (Roda de Ter) i Sant Genís de Rocafort (Martorell)

Amb l’arribada de l’estiu comencem la temporada de camp. Avui han començat les tasques d’excavació arqueològica en alguns dels Jaciments arqueològics dirigits per investigadors del GRAMP. Al Jaciment de l’Esquerda (Roda de Ter), ha començat la campanya de pràctiques dels estudiants del Grau d’Arqueologia: 12 estudiants treballaran a la zona d’accés a la muralla carolíngia, sota la direcció d’Albert Pratdesaba, Esther Travé i Imma Ollich.

A Sant Genís de Rocafort (Martorell), ha començat la 2a campanya d’excavacions programades en el marc del projecte quadriennal de recerca coordinat pel Centre d’Estudis Martorellencs. Pablo del Fresno, Alfred Mauri i Josep Socorregut dirigeixen aquesta intervenció.

<<  1 2 3 4 [56 7 8 9  >>