Contact

mail@gemini-theme.com
+ 001 0231 123 32

Follow

Info

All demo content is for sample purposes only, intended to represent a live site. Please use the RocketLauncher to install an equivalent of the demo, all images will be replaced with sample images.

04 Novembre 2020

Participació a la XVI Trobada Tècnica Conservació-Restauració

Aquest dimarts, investigadors del GRAMP hem participat a la XVI Trobada tècnica dels Conservadors-Restauradors Associats de Catalunya (CRAC), centrada en la reflexió sobre com documentar en la conservació-restauració: Mètodes i noves tecnologies. Hi hem contribuït amb una comunicació titulada “Documentació d’intervencions de restauració en jaciments arqueològics i patrimoni edificat: cap a la construcció d’un sistema d’informació”, a càrrec d’Alfred Mauri, Pablo Del Fresno i Esther Travé.

15 Setembre 2020

Campanya arqueològica a la Torre de Campelles

Entre el 14 i el 25 de setembre, els investigadors del GRAMP realitzen una altra campanya d’intervenció arqueològica, en aquest cas a la Torre de Campelles (Ripollès), sota la direcció d’Albert Pratdesaba. De nou en circumstàncies post-COVID, un equip molt reduït de 3 arqueòlegs treballen en el recinte exterior de la fortificació i en tasques de consolidació d’estructures. La Diputació de Girona i l’Ajuntament de Campelles financen aquests treballs.

31 Agost 2020

La comunicació dels investigadors del GRAMP premiada al Workshop HI4NLP

Grampub 2020 09 01 003 També aquesta setmana, investigadors del GRAMP han participat en el Workshop HI4NLP “Hybrid Intelligence for Natural Language Processing”, celebrat durant el primer dia del congrés ECAI2020 – 24th European Conference on Artificial Intelligence, que té lloc a la xarxa entre el 29 d’agost i el 8 de setembre d’enguany. S’hi ha presentat la comunicació titulada “The Semantics of Historical Knowledge. Labelling Strategies for Interdisciplinary and Digital Research in History” a càrrec d’Esther Travé, Pablo del Fresno, Alfred Mauri i Sonia Medina. Aquesta contribució ha estat guardonada amb el 2n premi al millor article i convidada a publicar una versió ampliada en un número especial de la revista Progress in Artificial Intelligence.

17 Agost 2020

Campanya arqueològica al jaciment de l’Esquerda

Després de cloure amb èxit la campanya d’excavació al jaciment de Santa Margarida, en aquest estiu atípic en què hem de treballar amb equips reduïts, iniciem una nova campanya d’excavació a l’Esquerda. Enguany els treballs d’excavació es concentren en nivells ibèrics de l’oppidum i en la documentació fotogramètrica del poblat medieval. Esperem que sigui una campanya profitosa!

21 Setembre 2020

Campanya arqueològica a Sant Genís de Rocafort

Divendres passat es va donar per finalitzada la tercera campanya d'excavacions arqueològiques al monestir de Sant Genís de Rocafort, dirigida per investigadors del GRAMP i que vam iniciar el passat dia 7. Ajornada respecte del calendari inicial previst pel mes de maig, finalment l’hem poguda dur a terme tot i les especials circumstàncies derivades de la pandèmia de la Covid-19. Els treballs han permès aprofundir en el coneixement de les estructures monàstiques i descobrir una escala d’accés a la terrassa superior.

08 Setembre 2020

Nous projectes de recerca finançats al GRAMP

A la darrera convocatòria de projectes de I+D+I convocats pel Ministerio de Ciencia e Innovación, s’han concedit dos nous projectes de recerca liderats per investigadores del GRAMP i enmarcats en dues de les nostres línies de treball:

GÉNESIS (PID2019-104157GB-I00) “Globalización económica y nuevos espacios internacionales: Mercados europeos y redes comerciales bajomedievales en el Mediterráneo occidental”  i GREYWARE (PID2019-103896RJ-I00) “Transformaciones en el uso de cerámica utilitaria de cocción reductora: una aproximación diacrónica y social a los modos de producción y consumo” 

31 Agost 2020

Participació del GRAMP al congrés EAA2020 Virtual

Grampub 2020 09 01 001 El GRAMP s’ha fet present aquests dies a l’edició virtual del congrés que l’Associació Europea d’Arqueòlegs (EAA) celebra anualment. Els investigadors Esther Travé i Joan Vicens han presentat els pòsters titulats “Artisan Agency and Endurance of Common Ware Production: Building Post-Medieval Economy and Identity through People-pottery Entanglement” i “Data Modelling for Digital Pottery Repositories: Research Experience of FAIR Data Integration at the Pottery Museum of Quart (Girona, Spain)".

13 Juliol 2020

Inici de la campanya d’excavació arqueològica a Santa Margarida

Gramp 2020 07 13 005Aquest dilluns hem començat una campanya d’excavacions en versió reduïda al jaciment de Santa Margarida. Enguany, davant les circumstàncies de l’actual crisi sanitària, diversos investigadors del GRAMP, en col·laboració amb el Centre d’Estudis Martorellencs, durem a terme una campanya d’excavació en un format diferent, sense comptar amb la col·laboració dels estudiants de grau, al Jaciment de Santa Margarida. Els treballs se centraran en precisar la morfologia i disposició de les estructures més antigues, del període paleocristià, detectades al final de la campanya anterior.

<<  1 2 [34 5 6 7  >>