Contact

mail@gemini-theme.com
+ 001 0231 123 32

Follow

Info

All demo content is for sample purposes only, intended to represent a live site. Please use the RocketLauncher to install an equivalent of the demo, all images will be replaced with sample images.

27 abril 2021

Nova campanya arqueològica a Sant Genís de Rocafort

Gramp2021 04 27 001Encara no fa un any que realitzàvem la campanya 2020 al Jaciment de Sant Genís, postposada a causa de la pandèmia, i al llarg de les darrers setmanes, hem pogut portar a terme la campanya de 2021 segons el calendari previst. Vam iniciar els treballs el passat 12 d’abril i tancarem l’excavació el proper divendres 30.

19 Gener 2021

Reserveu-vos la data!

Estem contents d’anunciar-vos la celebració de la propera trobada anual del Ceramic Petrology Group (CPG2021), que tindrà lloc en un format híbrid presencial/virtual si les circumstàncies ho permeten el proper novembre d’enguany. És oberta la convocatòria per enviar les vostres propostes de contribució fins el proper 31 d’agost. Els resums –no superiors a 250 mots– es poden enviar a l’adreça de l’organització del congrés: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. Us hi esperem!

11 Novembre 2020

Participació a la reunió anual del Ceramic Petrology Group

Aquesta setmana se celebra de manera virtual la reunió anual del Ceramic Petrology Group, organitzada enguany pel McDonald Institutue for Archaeological Research de la Universitat de Cambridge. Els investigadors del GRAMP i membres del projecte GREYWARE per a l’estudi de ceràmica reductora en períodes de transició Esther Travé, Albert Pratdesaba, Joan Vicens i Pablo del Fresno hi han presentat per a la comunitat científica les línies de recerca principals i alguns resultats preliminars del projecte recentment iniciat.

21 Setembre 2020

Campanya arqueològica a Sant Genís de Rocafort

Divendres passat es va donar per finalitzada la tercera campanya d'excavacions arqueològiques al monestir de Sant Genís de Rocafort, dirigida per investigadors del GRAMP i que vam iniciar el passat dia 7. Ajornada respecte del calendari inicial previst pel mes de maig, finalment l’hem poguda dur a terme tot i les especials circumstàncies derivades de la pandèmia de la Covid-19. Els treballs han permès aprofundir en el coneixement de les estructures monàstiques i descobrir una escala d’accés a la terrassa superior.

19 Febrer 2021

Noves publicacions

Gramp 2021 02 19 002 Us comuniquem que hem actualitzat la secció de publicacions de la nostra web. Ara hi podreu trobar, els resultats de les darreres recerques publicades al llarg de 2019 i 2020. En destaquem les més recents en relació a cada línia de recerca: Mediterraneum,  Arqueologia del paisatge i Ceràmica i processos productius

16 Novembre 2020

Presentació en format virtual del projecte GREYWARE al Museu de la Terrissa de Quart

El passat dissabte 14 de novembre hem presentat projecte GREYWARE, recentment iniciat des del GRAMP, en un acte organitzat des del Museu de la Terrissa de Quart, en el marc de les activitats proposades des de la Setmana de la Ciència i Som Cultura. El municipi de Quart és una localitat emblemàtica que ha fet de la producció de terrissa un element distintiu i identitari. La incorporació del Museu de la Terrissa de Quart en aquest projecte liderat des de la Universitat de Barcelona ha de permetre documentar al llarg dels propers anys una col·lecció de referencia de gran rellevància per als estudis de terrissa medieval i postmedieval. Amb aquesta presentació, hem volgut donar a conèixer amb caràcter divulgatiu les línies principals del projecte.

04 Novembre 2020

Participació a la XVI Trobada Tècnica Conservació-Restauració

Aquest dimarts, investigadors del GRAMP hem participat a la XVI Trobada tècnica dels Conservadors-Restauradors Associats de Catalunya (CRAC), centrada en la reflexió sobre com documentar en la conservació-restauració: Mètodes i noves tecnologies. Hi hem contribuït amb una comunicació titulada “Documentació d’intervencions de restauració en jaciments arqueològics i patrimoni edificat: cap a la construcció d’un sistema d’informació”, a càrrec d’Alfred Mauri, Pablo Del Fresno i Esther Travé.

15 Setembre 2020

Campanya arqueològica a la Torre de Campelles

Entre el 14 i el 25 de setembre, els investigadors del GRAMP realitzen una altra campanya d’intervenció arqueològica, en aquest cas a la Torre de Campelles (Ripollès), sota la direcció d’Albert Pratdesaba. De nou en circumstàncies post-COVID, un equip molt reduït de 3 arqueòlegs treballen en el recinte exterior de la fortificació i en tasques de consolidació d’estructures. La Diputació de Girona i l’Ajuntament de Campelles financen aquests treballs.

<<  1 2 [34 5 6 7  >>