Contact

mail@gemini-theme.com
+ 001 0231 123 32

Follow

Info

All demo content is for sample purposes only, intended to represent a live site. Please use the RocketLauncher to install an equivalent of the demo, all images will be replaced with sample images.

 • REVENGA

  REVENGA

  Panoràmica general del despoblat de Revenga. Comunero de Revenga (Burgos)
 • CUEVA ANDRÉS

  CUEVA ANDRÉS

  Detall d’una inscultura rupestre a Cueva Andrés, Quintanar de la Sierra (Burgos)
 • CUYACABRAS

  CUYACABRAS

  Vista general del despoblat de Cuyacabras i les tasques de documentació i registre. Quintanar de la Sierra (Burgos)
 • BIZERTA 1613

  BIZERTA 1613

  Planta de Bizerta. 1613. Archivo General de Simancas.
 • MEDITERRÀNIA

  MEDITERRÀNIA

  Galeres a la Mediterrània per a la lluita contra els corsaris d’Alger. Archivo General de Simancas.
 • PRADOS DE BAÑUELOS

  PRADOS DE BAÑUELOS

  Tomba antropomorfa amb capçalera doble excavada a Prados de Bañuelos. Palacios de la Sierra (Burgos).
 • AUSA-GAZTELU

  AUSA-GAZTELU

  Treballs d’excavació al jaciment d’Ausa-Gaztelu. Zaldibia (Gipozkoa)
 • L’ESQUERDA

  L’ESQUERDA

  Vista aèria de la muralla recuperada recentment al poblat medieval de l’Esquerda (Les Masies de Roda, Osona)
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8

Benvinguts al GRAMP-UB

El Grup de Recerca en Arqueologia Medieval i Postmedieval de la Universitat de Barcelona (GRAMP.-UB) està format per un equip interdisciplinari de membres de diferents institucions nacionals i internacionals i s’inscriu en el Departament d’Història i Arqueologia de la Universitat de Barcelona.
Els treballs successius i projectes de recerca han donat lloc al seu reconeixement oficial el 1995 com a Grup de Recerca de Qualitat per la Generalitat de Catalunya, essent en l’actualitat un Grup de Recerca Consolidat.

22 Novembre 2021

Ceramic Petrology Group Annual Meeting

GRAMP 2021 11 23 002 Entre els dies 17 i 19 de novembre de 2021 ha tingut lloc el Congrés anual del Ceramic Petrology Group, enguany organitzat des del GRAMP en el marc del projecte de recerca Greyware. Aquests tres dies, encara en format virtual a causa de la pandèmia de COVID, han estat un escenari especial per a la presentació de les darreres novetats en relació als projectes de recerca en petrografia ceràmica i de debat entre especialistes. Per als investigadors del GRAMP ha estat un honor poder gestionar la organització d’un esdeveniment com aquest i volem manifestar el nostre agraïment al comitè del CPG per la confiança dipositada en el nostre grup. Esperem poder-nos retrobar de manera presencial l’any vinent a Gant (Bèlgica). Fins aleshores!

15 Octubre 2021

Programa definitiu del CPG2021

1710 Flyer medium Ja podeu descarregar el programa definitiu del congrés CPG2021. El congrés tindrà lloc en línia els propers dies 17-19 de novembre. Us hi esperem!!

Podeu descarregar el programa aquí

Descarregar informació adicional aquí

Descarregar flyer aquí

01 Octubre 2021

Programa preliminar del CPG2021

Graumbub2021 10 05 001Ja podeu descarregar el programa preliminar del congrés CPG2021. Tingueu en compte que pot quedar subjecte a alguns canvis menors. Aviat publicarem la versió definitiva juntament amb els enllaços per participar a les sessions. Recordeu que no cal fer inscripció prèvia.

Podeu descarregar el programa aquí

30 Agost 2021

Campanya d’excavació arqueològica al Poblat Ibèric i Medieval de l’Esquerda (Roda de Ter, Osona)

Des del dia 23 d’agost i fins el proper 4 de setembre te lloc la campanya d’excavació arqueològica al Poblat Ibèric i Medieval de l’Esquerda, en la qual hi participen diversos investigadors del GRAMP.UB. A l’excavació d’enguany, també afectada per les mesures de seguretat derivades del protocol Covid, els arqueòlegs del sector medieval treballen al sud de la necròpolis, en les estructures de l’àrea noble del poblat, situada a la part més elevada d’aquest.

15 Novembre 2021

Congrés Internacional de Ceràmica de la AIECM3

Gramp2021 11 16 002 Entre els dies 8 i 13 de novembre se celebra a Granada el XIII Congrés Internacional sobre Ceràmica Medieval i Moderna a la Mediterrània (https://blogs.ugr.es/xiiiaiecm3/) en un format híbrid. El GRAMP hi ha participat amb una comunicació titulada “Crisis, what crisis? Technological and functional adaptation of medieval greyware pottery production in transition periods. A diachronic approach in Northeastern Catalonia” i un pòster sobre modelat de dades per a l’anàlisi de produccions ceràmiques. Totes dues contribucions, constitueixen alguns dels primers resultats del projecte GREYWARE en curs.

08 Octubre 2021

Participació al Congrés de l’Associació d’Humanitats Digitals Hispàniques

Aquesta setmana ha tingut lloc el V Congrés d’Humanitats Digitals, sota el lema Scire Vias i organitzat per la Universitat de Santiago de Compostela (https://hdh2021.org/). En l’entorn de les Humanitats Digitals, l’arqueologia s’hi fa cada cop més present des de perspectives innovadores, tal com hem pogut comprovar a través de diferents conferències plenàries. El GRAMP s’hi ha fet present amb diferents comunicacions presentades pels seus membres.

13 Setembre 2021

Participació al congrés anual de l’Associació Europea d’Arqueòlegs (#EAA2021)

Al llarg de la setmana passada va tenir lloc el Congrés Annual de l’Associació Europea d’Arqueòlegs (#EAA2021). Com en edicions anteriors, el GRAMP s’hi ha fet present amb comunicacions i pòsters relacionats amb els diferents projectes de recerca vigents relatius a l’estudi de la ceràmica i l’arqueologia del paisatge.

16 Agost 2021

Conferència a Revenga i prospeccions a Canicosa (Burgos)

Com és tradició, la campanya d’excavacions a Revenga ha acabat amb una conferència a càrrec de les directores de l’excavació, les investigadores Karen Álvaro i Esther Travé, titulada “Arqueología en tiempos de pandemia”, per donar a conèixer els resultats dels treballs portats a terme. Aquest cap de setmana, també al territori de l’Alto Arlanza, els investigadors del GRAMP han portat a terme treballs de topografia i prospecció arqueològica a l’església parroquial de Canicosa de la Sierra, com a part de la línia de recerca d’arqueologia del paisatge.

[12 3 4 5  >>