• l'Esquerda
  l'Esquerda Vista aèria de la muralla recuperada recentment al poblat medieval de l’Esquerda (Les Masies de Roda, Osona).
 • Costes del Magreb
  Costes del Magreb Galeres a la Mediterrània per a la lluita contra els corsaris d’Alger. Archivo General de Simancas.
 • Ausa-Gaztelu
  Ausa-Gaztelu Treballs d’excavació al jaciment d’Ausa-Gaztelu.
 • Prados de Bañuelos
  Prados de Bañuelos Tomba antropomorfa amb capçalera doble excavada a Prados de Bañuelos. Palacios de la Sierra (Burgos).
 • Bizerta 1613
  Bizerta 1613 Planta de Bizerta. 1613. Archivo General de Simancas.
 • Cuyacabras
  Cuyacabras Vista general del despoblat de Cuyacabras i les tasques de documentació i registre. Quintanar de la Sierra (Burgos)
 • Cueva Andrés
  Cueva Andrés Detall d’una inscultura rupestre a Cueva Andrés Quintanar de la Sierra (Burgos).
 • Revenga
  Revenga Panorámica general del despoblat de evenga. Comunero de Revenga (Burgos).
 • l'Esquerda
 • Costes del Magreb
 • Ausa-Gaztelu
 • Prados de Bañuelos
 • Bizerta 1613
 • Cuyacabras
 • Cueva Andrés
 • Revenga

Benvinguts al GRAMP-UB

El Grup de Recerca en Arqueologia Medieval i Postmedieval de la Universitat de Barcelona (GRAMP.-UB) està format per un equip interdisciplinari de membres de diferents institucions nacionals i internacionals i s’inscriu en el Departament d’Història i Arqueologia de la Universitat de Barcelona.
Els treballs successius i projectes de recerca han donat lloc al seu reconeixement oficial el 1995 com a Grup de Recerca de Qualitat per la Generalitat de Catalunya, essent en l’actualitat un Grup de Recerca Consolidat.

06 Agost 2018

Revenga y su entorno Transferencias culturales en la alta Edad Media

Cartel-Charla-2018 350pxDissabte 25 d'Agost de 2018. Comunero de Revenga. Casa de Madera, 19: 00h

Presentació de l'excavació arqueològica en curs i dels treballs analítics realitzats. Xerrada a càrrec de Karen Álvaro i Esther Travé Professores de la Universitat de Barcelona.

 

10 Juliol 2018

Inici de la campanya Programada i de Pràctiques a Santa Margarida (Martorell)

SM2018 grampub 200Ahir, dilluns 9 de juliol es va iniciar una nova campanya d’excavacions al jaciment arqueològic de Santa Margarida (Martorell, Barcelona). Els treballs dirigits pels membres del GRAMP Esther Travé i Alfred Mauri, juntament amb la Dra. Rosario Navarro i coordinats des del Centre d’Estudis Martorellencs (CEM), tenen com a objectiu aprofundir en el coneixement de les fases més antigues de la Sagrera medieval.

30 Juny 2018

El GRAMP participa a la XI TROBADA: Entitats locals de cultura i patrimoni de la Selva, a BREDA

Dissabte 30 de juny, els membres del GRAMP  Esther Travé i Joan Vicens han participat a la Taula Rodona titulada: “La Terrissa: una mirada pluridisciplinària a partir dels materials arqueològics”, en el marc de la XI TROBADA: Entitats locals de cultura i patrimoni de la Selva, organitzada per l’Institut d’Estudis Selvatans i celebrada al municipi terrisser de BREDA.

21 Juny 2018

El GRAMP.UB participa a l’Open Science & the Humanities Conference 2018

Aquest dijous 21 de juny el GRAMP.UB ha participat a la jornada internacional sobre la Ciència en Obert i les Humanitats digitals organitzades per la Universitat de Barcelona amb la presentació de tres pòsters científics realitzats per diferents membres de l’equip.

23 Juliol 2018

Final de la Campanya de Pràctiques a Santa Margarida (Martorell)

El passat divendres 20 de juliol, els estudiants de pràctiques del grau d’Arqueologia van acabar la seva campanya de pràctiques. En aquesta edició han continuat treballant, entre altres llocs, en algunes de les sitges identificades en la campanya de pràctiques del 2017.

06 Juliol 2018

Cloenda de les primeres campanyes arqueològiques del GRAMP aquest estiu

SGR2018 grampubDivendres 6 de juliol hem acabat la campanya de Pràctiques dels estudiants de la UB al Jaciment de l’Esquerda (Roda de Ter, Osona) i la campanya d’excavacions programada al Monestir de Sant Genís de Rocafort (Martorell, Baix Llobregat) que ha tingut lloc simultàniament.

 

25 Juny 2018

Inici de la Campanya de Pràctiques del Grau d’Arqueologia de la Universitat de Barcelona al jaciment de l’Esquerda.

Dilluns 25 de juny els alumnes de la Universitat de Barcelona matriculats a les assignatures de Pràctiques I i Pràctiques II han iniciat la seva campanya arqueològica al jaciment de l’Esquerda sota la direcció dels Drs. Esther Travé, Albert Pratdesaba i Imma Ollich. Com és habitual, les tasques de camp han començat amb tasques de neteja i desbrossament de vegetació després d’un hivern i una primavera especialment plujosos.